Ishtar Touailat lämnar toppjobbet på Tieto – här är hennes nya gig

TechbuddyTietoRekrytering

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

"Jag vill att vi går ifrån fokuset om enkla jobb."

Techprofilen Ishtar Touailat lämnar IT-jätten Tieto, där hon bland annat haft uppdraget att bygga upp en inkubator för AI-bolag. Istället kommer hon att fortsätta sitt arbete med artificiell intelligens och och innovation på startupen Techbuddy, där hon kommer att bossa över nämnda områden.

“Jag har varit nära teamet på Techbuddy länge och har bra koll på deras arbete och värderingar”, säger Ishtar Touailat och fortsätter:

“Den främsta anledningen till att jag tar på mig det här jobbet är att de delar min vision. De är värderingsdrivna, där vi ska inkludera så många som möjligt och göra gig-ekonomin schysstare.”

Techbuddy är en startup som erbjuder techsupport i gig-form, det vill säga med hjälp av frilansare. Företaget grundades av Tahero Nori och lanserade sin tjänst i Sverige 2016. Idag har bolaget samarbeten med flera stora företag och Techbuddy har bland annat expanderat sin verksamhet till Spanien och Israel, med planerade lanseringar i Tyskland och Italien.

Grundaren berättade förra månaden i en intervju med Di Digital att de ville bli en europeisk version av amerikanska Geek squad, men utan att ägas av ett annat bolag.

För Ishtar Touailat, som är målet med det nya jobbet tydligt. Att utmana etablerade institutioner som Arbetsförmedlingen och skapa nya möjligheter för människor. Samtidigt som hon vill ge gig-ekonomin ett bättre rykte än vad det har idag.

Enligt henne handlar det både om att erbjuda bättre villkor och att utbilda människor oavsett vart du bor och har för bakgrund.

“Vi rustar upp folk för den framtida arbetsmarknaden. Jag vill att vi går ifrån fokuset om enkla jobb. Folk ska inte ha enkla jobb för de kommer att ersättas.”

Något konkret som du kommer att jobba med på Techbuddy nu?

“Grunden i mitt arbete är fortfarande att vara utvecklingschef och fokusera på alla partners och affärer och skala det här globalt. Nästa steg är att bygga upp AI-plattformen för cirkulär ekonomi”, säger Ishtar Touailat.

Läs mer