Cool Company startar en matchningssajt – vill bli störst i Europa

Cool Company Rekrytering
 Cool Company startar en matchningssajt – vill bli störst i Europa

Michael Sundquist är vd på Cool Compay. Foto: Unsplash/Pressbild

Caroline Englund

Reporter

Egenanställningsföretaget Cool Company startar en matchningssajt för företag och frilansare.

Cool Companys affärsidé går ut på att låta privatpersoner fakturera utan att behöva starta en egen firma. Som tack för hjälpen betalar frilansarna runt 6 procent av sin försäljning till gig-bolaget, innan skatter dragits av.

Det senaste året har bolaget, som ägs av Verdane Capital VIII, köpt två av sina konkurrenter – finska Ukkos svenska verksamhet och svenska Firmify.

Bolaget har också jobbat hårt med att lansera utanför Sveriges gränser och finns nu, förutom i Norden, också i Storbritannien och Nederländerna. Cool Company har också bytt vd till Michael Sundquist.

Han berättar för Breakit om bolagets nya drag.

“Vi har byggt en plattform som ska hjälpa företag att hitta frilansare till sina uppdrag. Vi har också byggt en app där frilansarna kan söka efter uppdrag.”

Den nya tjänsten kallas “Match by Cool Company” och fungerar som en matchningssajt för jobb och uppdrag.

“Vi har massor av duktiga frilansare i vår databas som använt vår tjänst och det här blir ett sätt för dem att lättare hitta uppdragsgivare. Det underlättar också för företagen”, säger han.

Tjänsten har nyligen smyglanserats mot bolagets kunder och än så länge kan endast inbjudna medlemmar använda plattformen.

Cool Company är det näst största egenanställningsföretaget (Frilans Finans är större) på den svenska marknaden och omsatte drygt 270 miljoner kronor 2017.

Förra året landade omsättningen på cirka 375 miljoner kronor för hela koncernen, enligt Michael Sundquist.

Årets mål är att öka omsättningen ytterligare, fortsätta expansionen utomlands och att gå med vinst.

“Långsiktigt vill vi bli den ledande europeiska spelaren. Det är en marknad där gig-ekonomin är en naturlig del av arbetsmarknaden och vi ser en stor potential för vårt tjänsteerbjudande där både frilansare och företag kan planera projekt, hantera resurser och sköta betalningar i en och samma molnbaserade lösning”, säger Michael Sundquist.  

Läs fler artiklar
LÄS MER