Sök

Kitab Sawti fyller kassan med 60 miljoner

Kitab SawtiLjudböcker

Ulrika Saxon är vd på Bonnier Ventures, en av de nya investerarna i Kitab Sawti. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Bonnier Ventures satsar på plattformen med ljudböcker på arabiska.

Det Stockholmsbaserade ljudboksföretaget Kitab Sawti fyller kassa med 6 miljoner dollar, närmare 60 miljoner kronor, i en a-runda. Bolaget har nischat in sig på ljudböcker på arabiska och backas sedan tidigare av profiler som Sophia Bendz och Sven Hagströmers Creades, liksom riskkapitalbolaget Northzone.

Bolaget beskriver sig själva som det största arabiska ljudboksbiblioteket, med över 2.000 ljudböcker och mer än 1 miljon registrerade användare.

När Kitab Sawti nu tar in nytt kapital är det både nya och gamla investerare som har deltagit i rundan. Bland de nya investerare i bolaget hittar vi Bonnier Ventures, Paltel Group och Kaaf Investments. Man har också tagit in pengar från Abdulla Elyas, en av grundarna bakom taxiappen Careem tillsammans med Magnus Olsson.

“Vi fortsätter att se stora möjligheter inom ljud och podcasting och Kitab Sawti-gänger har verkligen imponerat oss med sin ambition och framsteg. Det finns stark överlappning mellan Kitab Sawti och vår erfarenhet av abonnemangsmodeller, IP-rättigheter och konsumentorienterade företag”, säger Ulrika Saxon, vd på Bonnier Ventures i ett pressmeddelande.

Det nya kapitalet ska användas till att expandera både räckvidd och innehåll i appen.

“Den framgångsrika a-rundan är ett bevis på plattformens tillväxtpotential, särskilt från etablerade riskkapitalister och investerare som tidigare har byggt globala miljardbolag”, säger Sebastian Bond, vd och grundare av Kitab Sawti i pressmeddelandet.

“Nästa 12 till 18 månader kommer att bli väldigt spännande för oss när vi använder medlen för att stärka plattformens ledande ställning i den arabiska ljudboksindustrin och skapa mer än 5.000 nya jobb i branschen under processen."

Även Northzone och Inbox Capital är med i den senaste rundan.

Läs mer