Sök

Luau Games får in 35 miljoner från Supercell: "Jag är superstolt"

SupercellLuau GamesGaming

Supercells vd och medgrundare Ilkka Paananen. Foto: Seppo Samuli/Lehtikuva via AP.

Erik Wisterberg

Erik Wisterberg

Reporter

Luau Games startade för ett år sedan.
Nu får en av Sveriges minsta spelstudios tung uppbackning från Supercell.


Finska Supercell är ett av bolagen som satt Norden på kartan i gamingvärlden. Titlar som Hay Day, Clash of Clans och Boom Beach och har gjort bolaget till en miljardmaskin.

När nätjätten Tencent köpte in sig i Supercell värderades det finska spelbolaget till mer än 70 miljarder kronor.

Nu gör Supercell en något oväntad investering. Det finska företaget pumpar in 35 miljoner kronor i en minimal Malmöbaserad spelstudio, som få utanför stadens startupkretsar lär ha hört talas om.

Det handlar om startupbolaget Luau Games, rapporterar Sydsvenskan.

Företaget grundades 2018, sitter på startup-hubben Minc i Malmö och har bara två medarbetare: grundarna Stéphane Stamboulis samt Michel Savariradjalou.

”Jag är superstolt över att vi blir uppbackade av världens absolut bästa utvecklingsföretag inom mobilspel”, säger Stéphane Stamboulis, medgrundare av Luau, till Di Digital.

Planen framåt är att ta fram ett nytt mobilspel.

Med tanke på Supercells historik inom den nischen är det ingen vågad gissning att tro att de har sett något alldeles extra i det lilla tvåmannabolaget. Kanske döljer sig nästa stora succé i ett litet rum på Minc?

Stephane Stamboulis har en bakgrund på King, bolaget bakom Candy Crush, och som serietecknare. Hans medgrundare Michel Savariradjalou har också jobbat på King, samt EA.

Hittills har Luau bara släppt ett spel, kallat Bouncy Tins. Det verkar ha haft måttlig framgång, givet spelets avtryck på internet.

Läs mer