Sprinklebit laddar för Kina – "Ett stort genombrott för oss"

Sprinklebit Börs
Sprinklebit laddar för Kina – "Ett stort genombrott för oss"

Alexander Wallin, vd på Sprinklebit.

Towe Boström

Reporter

Aktieappen tar sig an jättemarknaden.

För åtta år sedan lanserade Alexander Wallin sin investerarplattform Sprinklebit. Bolaget använder sig av crowdsourcing och digital teknik för att underlätta investeringsbeslut. Både nybörjare och börsproffs kan exempelvis träffas i appen och diskutera aktier. 

Fokus låg inledningsvis mot USA och riktades sedan även mot Sverige i form av ett samarbete med Swedbank. I början år året meddelades det dock att avtalet med storbanken avslutats.

Nu laddar Sprinklebit för jättemarknaden Kina, där de fått godkänt att lansera appen, rapporterar Di Digital.

Grundare och vd:n Alexander Wallin beskriver det hela som ett stort genombrott och berättar att bolaget fört en dialog med myndigheterna i landet sedan 2017.

Censuren är omfattande i Kina och flera av de större amerikanska sociala mediejättarna är förbjudna. Alexander Wallin säger att Kina börjar öppna upp sig, men att Sprinklebit måste spela efter deras regler. Han uppger vidare att myndigheterna inte kommer att kunna ’skanna' igenom Sprinklebit på egen hand.

”Myndigheterna har inte begränsat hur våra applikationer fungerar över huvud taget. Det enda som varit lite udda är att de tittade igenom hela vår källkod under ansökningsprocessen”, säger Alexander Wallin till Di Digital. 

Grundaren vill inte uppge antalet användare, men säger att bolaget växer snabbt och har tre gånger fler aktiva användare än för 18 månader sedan. Målet är att visa ett positiv resultat under nästa år.

Läs fler artiklar
LÄS MER