Sök

Annonssamarbete med LIVSDAL

Svenska Livsdal bakom högteknologisk luftrenare: ”Ett av jordens största hälsoproblem”

LivsdalLuftrenare

Livsdals luftrenare har en prisbelönt design, som är tänkt att funka bra i vardagsrummet.

Olle Aronsson

Olle Aronsson

Medgrundare

De svenska bröderna Andreas och Tobias Murray har tillbringat de senaste fem åren med att ta fram den perfekta luftrenaren. Hittills har de finansierat allt själva, men nu gör de en nyemission riktad mot allmänheten. “I stora delar av världen är förorenad luft den absolut värsta hälsorisken”, säger vd:n Tobias Murray.

Många globala storstäder som Los Angeles och Peking har ett allvarligt gemensamt problem: Den usla luften, som beror på avgaser från trafiken.

Ett sätt att lindra problemet är luftrenare, som kan placeras i bostäder eller kontor och som fångar upp skadliga partiklar i ett filter.

Det svenska bolaget Livsdal har tagit fram en ny typ av luftrenare – i premium-segmentet.

Intresserad av att investera i Livsdal? Läs mer här

“I grund och botten handlar det om att vi använder de bästa filter vi har kunnat få tag på. Du kan köpa en billig luftrenare på stan, men då klarar den inte av att fånga upp de minsta, farligaste partiklarna som kommer från trafiken. Det klarar vår produkt vilket vi faktiskt är ensamma om”, säger Tobias Murray.

Han berättar att Livsdal redan från början har haft ett globalt fokus, även om grundarna är svenskar och produkten tillverkas i västgötska Falköping.

“Sverige är ganska unikt på så sätt att vi har bra luft här. Därför kanske en del svenskar inte tänker så mycket på luftrenare. Men alla som har rest i Asien de senaste åren har väl märkt hur usel luften ofta är där. I Kina och Indien har många i medelklassen redan flera luftrenare hemma”, säger Tobias Murray.

Efter fem års produktutveckling har bolaget nu börjat sälja och marknadsföra sina luftrenare. Produkten säljs bland annat på det exklusiva brittiska varuhuset Harrods.

Nu genomför bolaget en nyemission på 3 miljoner kronor för att kunna växla upp sälj och marknadsföring.

"Med kapitalet från emissionen kommer vi lansera Livsdal i Los Angeles där marknaden för luftrenare är mogen, problemet med avgaser från all trafik mycket påtaglig och en stor hälsomedveten grupp bor på ett litet geografiskt område. Vi kommer genomföra events på väl utvalda exklusiva gym och yoga-studios där vår målgrupp finns”, säger Tobias Murray

Intresserad av att investera i Livsdal? Läs mer här

Läs mer