Kassan sinar i Flexenclosure – ansöker om rekonstruktion

Flexenclosure Hårdvara
Kassan sinar i Flexenclosure – ansöker om rekonstruktion

Göran Persson. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT /press.

Towe Boström

Reporter

Datacentertillverkaren, med Göran Persson som storägare, har det kämpigt.

Det svenska företaget Flexenclosure, som bland annat utvecklar och levererar datacenter främst till tillväxtländer, har hamnat i ekonomisk knipa.

Resultatet för 2018 blev negativt och företaget har stött på problem i form av förseningar och ökade kostnader i samband med ett projekt i Schweiz.

Kassan har sinat och nu ansöker Flexenclosure om rekonstruktion, enligt ett pressmeddelande.

Investeringsbolaget Pegroco, med Göran Persson som styrelseordförande, är storägare i Flexenclosure. Pegroco köpte upp Flexenclosure 2007 och sedan dess har även Industrifonden och Andra AP-fonden investerat.

I början av året förbrukades aktiekapitalet, varpå en kontrollbalansräkning upprättades. Styrelsen uppger dock att de bedömer att det ”finns goda förutsättningar för att klara likviditeten under rekonstruktionsprocessen”.

Förhoppningen är att hitta en långsiktiga finansiell lösningar och bolaget uppger att de för dialoger med intressenter. Samtidigt planeras en rad besparingsåtgärder.

Fokus ligger nu på att fullföljda pågående projekt.

”Ett påbörjat program för att förbättra effektiviteten i produktionen och att korta ledtider kommer att accelereras”, skriver Flexenclosure.

Bolaget har huvudkontor i Stockholm, med produktionsanläggningar i Vara och ytterligare kontor världen över. Bolaget omsatte 162 miljoner kronor för 2017.

2016 gick bolaget ut med att man skulle noteras på First north, någon notering har dock inte skett. 

Läs fler artiklar
LÄS MER