Studentstad i topp – Uppsala har världens 10:e bästa inkubator

Uppsala Innovation Centre
Studentstad i topp – Uppsala har världens 10:e bästa inkubator

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Uppsala Innovation Centre har utsetts till världens tionde bästa företagsinkubator med kopplingar till universitet.

Uppsala Innovation Centre har utsetts till världens tionde bästa företagsinkubator enligt UBI Global, som har jämfört 330 inkubatorer med kopplingar till Universitet i hela 63 länder. 

Enligt kartläggningen uppvisar UIC bättre resultat än det globala genomsnittet när det kommer till bolagens intäkter, attraktionskraft när det kommer till investeringskapital till bolagen samt skapade arbetstillfällen.

”Att rankas som världens tionde bästa företagsinkubator med universitetskoppling är otroligt glädjande. Det visar att vår modell skapar värdeökning och minskar tillväxtbolagens risker i tidiga skeden, och att vårt arbete står sig väl i en global jämförelse. Bakom bolagens framgångar står också våra UIC-partner samt innovationsstödssystemets aktörer i våra regioner, som alla gör ett viktigt arbete för bolagens framgångar”, säger Per Bengtsson, vd på Uppsala Innovation Centre i en kommentar.

Sedan grundandet av UIC 1999 har 1,8 miljarder kronor investerats i UIC-bolag. Totalt sett rör det sig om 700 projekt och bolag. 

I oktober rankades UIC som Europas femte bästa företagsinkubator.

Läs fler artiklar
LÄS MER