Svenska Finanzero utmanar bankjättarna i Brasilien – får in 100 miljoner

Finanzero fintech
Svenska Finanzero utmanar bankjättarna i Brasilien – får in 100 miljoner

Foto: Press

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Ska göra en Lendo – i Brasilien.

2016 drog Finanzero igång sin låneförmedlingstjänst i Brasilien och har sedan dess vuxit rejält. I dag, tre år senare, är man marknadsledare i landet och 30 banker har anslutit sig till tjänsten. Enligt bolaget själva växer man med 50 procent per kvartal och har över 1 miljoner besökare i månaden.

Bolagets plattform gör det lättare för låntagare att jämföra lån mellan olika banker, och på så sätt pressa priserna. Lite som Lendo har gjort i Sverige – men i jättelandet Brasilien med över 200 miljoner invånare.

Nu får bolaget in 100 miljoner kronor i nytt riskkapital som ska användas för att gasa och öka tillväxttakten ytterligare.

"Det nya kapitalet kommer primärt att användas till att öka marknadsföringen och fortsätta utveckla vår "state of the art"-teknikplattform", säger Olle Widén, vd för Finanzero och en av grundarna.

"Fler och fler banker tillkommer och räntorna pressas för slutkunden."

Pengarna kommer främst från befintliga ägare som Webrock ventures men även från nya ägare som Dunross och Atlant Fonder. 

"Finanzero är ett bra exempel på Webrocks affärsidé att i partnerskap med svenska tech-bolag bygga framgångsrika bolag på den expansiva brasilianska marknaden", säger Joakim Pops, vd för Webrock Ventures.

Läs fler artiklar
LÄS MER