Sök

Anders Holch Povlsen mitt i terrorn – förlorade tre barn i Sri Lanka

ZalandoAsos

Anders Holch Povlsen, vd och ägare av Bestseller. Foto: Jonas Olufson /Scanpix.

Erik Wisterberg

Erik Wisterberg

Reporter

Terroristerna slog till mot kyrkor och lyxhotell. Bland de drabbade finns näringslivsprofilen Anders Holch Povlsen, storägare i Zalando och Asos.

Fler än 300 människor dog när terrorister detonerade sina bomber i Sri Lanka i en koordinerad attack. Enligt AP var det självmordsbombare som slog till mot kyrkor och lyxhotell.

Bland de drabbade finns miljardären och näringslivsprofilen Anders Holch Povlsen, vd och ägare av klädkoncernen Bestseller.

Han och hans familj var i landet på en semesterresa över påsken, och hamnade mitt i terrorn. Tre av familjens fyra barn dog i attacken.

"Det kan vi dessvärre bekräfta. Vi ber er att att respektera privatlivets helgd, och har inga ytterligare kommentarer", skriver Jesper Stubkie, kommunikationschef på Bestseller till BT.

Danmarks rikaste man

Anders Holch Povlsen är känd som Danmarks rikaste man. Men han har också betydande innehav inom tech. Anders Holch Povlsen äger exempelvis drygt 10 procent av e-handelsgiganten Zalando, samt en fjärdedel av e-handlaren Asos.

Den danske affärsmannen är även aktiv i det svenska digitala näringslivet.

Anders Holch Povlsen investerare 2015 över 200 miljoner kronor i den svenska uppstickaren Mathem. Han är också delägare i Klarna, efter att ha köpt aktier av medgrundaren Niklas Adalberth.

Läs mer