Samsungs vikbara 5G-telefon trasig när den kom fram till recensenterna

Samsung Mobilt
Samsungs vikbara 5G-telefon trasig när den kom fram till recensenterna

Samsungs vikbara telefon har varit trasig när den kommit fram till media. Foto: TT

Direkt / Breakit

Ingen bra start för den vikbara telefonen.

Flera av de stora amerikanska mediehusens elektronikrecensenter rapporterar stora problem med Samsungs vikbara 5G-telefon Galaxy Fold, en telefon med inköpspris över 18.000 kronor, bara dagar in på testet.

Telefonen har inte släppts i butik ännu men har nått de amerikanska recensenterna, varav Bloombergs, The Verges och CNBC:s rapporterar att lurarna gått sönder utan tecken på yttre våld. Skärmarna blinkar eller kopplas ifrån och gör telefonen oanvändbar, skriver CNBC.

The Verge rapporterar att en mindre buckla på modellen gör att bilden i skärmen förvrängs och också Bloombergs recensents telefon var oanvändbar efter två dagar. En Youtube-recensent, Marques Brownlee, tog bort skyddsfilmen på sin telefon och upptäckte att skärmen var sprucken.

Uppdatering: Det Marques trodde var en skyddsfilm var i själva verket en del av skärmen som inte skulle tas bort från mobilen.

"Ett begränsat antal tidiga Galaxy Fold exemplar har distribuerats till media för recensioner. Vi har mottagit ett flertal rapporter rörande trasiga skärmar. Vi kommer inspektera dessa enheter och bedöma orsaken till problemen", skriver Samsung i ett uttalande.

Det koreanska teknologibolagets aktie föll 2,5 procent på torsdagsmorgonen, klart mer än snittet på Seoul-börsen.

Läs fler artiklar
LÄS MER