Charlotta Tönsgårds hälsostartup Engaging Care får in 26 miljoner

Engaging CareHälsa

Charlotta Tönsgårds och Annica Belfrage. Foto: Press

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Tunga investerare satsar i Engaging Care.

Charlotta Tönsgård är i startupvärlden främst känd som tidigare vd för den digitala vårdcentralen Min doktor. Hon tvingades lämna chefsposten  i december 2016 men har sedan ett drygt år tillbaka ett nytt bolag på gång.

TIllsammans med Annica Belfrage har hon dragit igång Engaging Care, som har utvecklat ett system där läkare och patienter lättare kan kommunicera med varandra. 

Nu har bolaget fått in 2,5 miljoner euro, motsvarande 26 miljoner svenska kronor från Connect Ventures och Crowberry Capital, skriver Techcrunch.

Charlotta Tönsgård säger till Breakit att hon är extra glad över att ha fått in två så starka aktörer som kan bidra med erfarenhet och vägledning på resan.

“Det har gått väldigt snabbt. För ett år sedan var vi fem personer med en idé om något vi ville bygga. Nu är vi 17 personer och har precis släppt den första versionen”, säger Charlotta Tönsgård.

Engaging Cares plattform ska fungera som en trygg länk mellan patienter och vårdgivare. Det ger exempelvis läkaren möjlighet att chatta med patienterna, svara på frågor om vården och följa upp efter behandlingar och ingrepp.

Nu ligger fokus på fortsatt utveckling och anpassning mot marknaden och nya kunder.

“Den explosiva skalbarheten kommer nästa år”, kommenterar Charlotta Tönsgård.

Redan nu används företagets produkter av team vid flera kliniker i Sverige, bland annat på de tre största universitetssjukhusen. 

“Nu handlar det om att hitta fler starka team inom sjukvården och fortsätta bygga produkten för att förbättra för vårdgivare”. 

Läs mer