Sparkade chefen överens med Eniro – men fortfarande misstänkt

Breakit - Sparkade chefen överens med Eniro – men fortfarande misstänkt

Johan Lindgren, vd Eniro Foto: Ingvar Karmhed / SvD / TT

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Trots uppgörelse så fortsätter Ekobrottsmyndigheten sin utredning mot Johan Lindgren.

Sent igår kväll kom sökbolaget Eniro överens med den tidigare vdn Johan Lindgren. De största aktieägarna har redan godkänt överenskommelsen som innebär att Johan Lindgren inte kommer att kräva bolaget uppsägningslön och avgångsvederlag. Eniro kommer i sin tur att avskriva sin anspråk mot Lindgren.

”Överenskommelsen med Lindgren är bättre för Eniros aktieägare än alternativet att fortsätta driva skiljeförfarandet. Vi betalar inte ut någon uppsägningslön eller avgångsvederlag. Nu kan bolaget fokusera på att utveckla verksamheten istället för på en juridisk process mot före detta VD”, säger styrelsens ordförande Lars-Johan Jarnheimer i en kommentar.

Johan Lindgren fick sparken av styrelsen i augusti 2014 efter att han misstänkts blåst upp försäljningssiffrorna i bolaget.

Men för Johan Lindgren innebär inte uppgörelsen att brottsmisstankarna mot honom avskrivs. Styrelsen polisanmälde honom för misstänkt bokföringsbrott och tveksamma insiderförsäljningar.

Enligt uppgift till Breakit har Ekobrottsmyndigheten inga planer på att lägga ned den förundersökningen som pågår mot Johan Lindgren.

Breakit har sökt Johan Lindgren för en kommentar men han hade vid nio-tiden på onsdagsmorgonen inte ringt tillbaka.

Läs fler artiklar
LÄS MER