Leo Vegas tar bladet från munnen: "Vi tar regelefterlevnad på största allvar"

Leo Vegas spelbranschen Kasino
Leo Vegas tar bladet från munnen: "Vi tar regelefterlevnad på största allvar"

Leo Vegas grundare Gustaf Hagman och Robin Ramm-Ericson

Direkt / Breakit

"Leo Vegas förvärv i Storbritannien har medfört komplexitet."

Det säger Leo Vegas ir-chef Philip Doftvik i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt angående måndagens medieuppgifter att den brittiska spelmyndigheten (UKGC) utreder om bolaget brutit mot licensvillkoren.

Bolaget vill varken bekräfta eller dementera om UKGC har varit i kontakt med bolaget i det specifika ärendet, eller om det pågår en utredning från UKGC.

"Vilka utredningar UKGC har eller inte har, den informationen sitter bara UKGC på", säger Philip Doftvik till Direkt.

Det var på måndagen som engelska Guardian rapporterade att UKGC inlett en utredning av anklagelser att Leo Vegas skulle ha "bombarderat" en problemspelare, som tidigare blivit avstängd, med mailreklam, och sedan låtit spelaren starta ett nytt konto. Spelaren ska sedan ha förlorat 20.000 pund som han stulit av sin mamma.

"Förvärven i Storbritannien har medfört komplexitet i form av att synkronisera databaser, rutiner och processer. För att hantera det på bästa sätt och följa regelverken har Leo Vegas en plan som påbörjades förra året. Den planen är kommunicerad till den brittiska spelmyndigheten och vi levererar enligt den planen. Leo Vegas tar regelefterlevnad på största allvar och jobbar konsekvent för att säkerställa en trygg upplevelse för våra kunder", säger bolaget i en skriftlig kommentar till Direkt.

Läs fler artiklar
LÄS MER