Sök

Wrebit landar avtal med Danske Bank

WrebitBokföring

Utvecklingschefen Alexander Westerling, marknadschefen Evelina Parheden, sälj- & kommunikationschef Björn Kapstö och David Wengbrand som är vd och grundare. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Bokföringsapp bygger tjänst tillsammans med banken för att automatisera för egenföretagare.

Bokföringsappen Wrebit vill göra det enklare för egenföretagare att sköta sin bokföring. Nu har bolaget tecknat ett avtal med Danske Bank där de kommer att erbjuda Wrebits tjänst bokföring till sina kunder. Exakt vad det innebär för Wrebit i rena siffror kan bolaget inte avslöja.

“Utan att prata siffror kan man säga att det är en stor affär för oss som öppnar dörrar. Det legitimerar också oss och vår tjänst att en storbank tror på den och vill arbeta med oss framåt”, säger David Wengbrand, vd och grundare på Wrebit.

Rent konkret kommer samarbetet innebära att egenföretagare som är kunder hos Danske Bank kan automatisera bokföringen av inkomster och kostnader i Wrebit-appen. Det är en tjänst som utvecklas utöver deras redan befintliga bokföringsapp och lanseringen ska ske någon gång före sommaren.

“Vi strävar alltid efter att erbjuda våra kunder de bästa digitala tjänsterna. I grund och botten handlar det om att vi frigör viktig tid för våra kunder så att de kan ägna mer tid åt sin kärnverksamhet”, säger Anders Gullesjö, Affärsområdeschef, Retail Banking på Danske Bank Sverige.

Wrebit omsatte cirka 1 miljon kronor det senaste räkenskapsåret som slutade i juni 2018, med ett minusresultat på 4,9 miljoner kronor. Nyligen stängde Wrebit en runda på 6,5 miljoner kronor där befintliga ägare deltog, bland annat Aggregate Media och Almi Invest.

Under 2019 planeras en större runda berättar David Wengbrand.

Läs mer