Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Haldor vill göra skolan lättare – tar in tre miljoner kronor

Haldors team (Sara Zetterberg i mitten.)

Samarbetar med techjätten Microsoft.

Towe Boström

Towe Boström

towe@breakit.se

Reporter

Startupen Haldor vill underlätta utbildning och lärande i skolan med hjälp av digitala pedagogiska verktyg. Tanken är att samla allt viktigt på ett ställe för att spara tid och effektivisera. 

Tjänsterna kopplas till läroplanerna och låter exempelvis lärarna  planera, lägga till uppgifter, lämna feedback och överblicka elevernas utveckling.

Nu tar Haldor in 3 miljoner kronor för fortsatt expansion i Sverige och Europa. Hälften av kapitalet kommer från Almi Invest resterande från affärsängeln Andreas Eng.

Sara Zetterberg är grundare av Haldor.

”Med investerarnas kapital och kompetens ombord kan vi ta nästa steg i vår utveckling. Vi får också möjlighet att förstärka styrelsen och välkomnar Bengt Anderson som ny styrelseordförande”, säger Sara Zetterberg.

De pedagogiska verktygen är integrerade i molntjänsten Microsoft Office 365 och riktar sig mot allt från förskolan till vuxenutbildningar.

Eva Nordlander, fondchef på Almi Invest, menar att Haldor har en stark position bland konkurrenterna.

”EdTechmarknaden är en av de snabbast växande marknaderna i världen, bland annat eftersom skolan behöver enkla verktyg för att nå digitaliseringsmålen”, säger Eva Nordlander

Läs mer