Sök

Global Gaming vinstvarnar – aktien rasar

Global gamingBettingnätkasino
Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

På söndagskvällen vinstvarnade bettingbolaget Global Gaming.

Nu rasar aktien.

Bettingbolaget Global Gaming hade en omsättning på cirka 163 miljoner kronor under det första kvartalet med ett rörelseresultat på -45 miljoner. Det visar preliminära siffror som meddelas i samband med att styrelsen drar tillbaka utdelningsförslaget för 2018 om 3 kronor per aktie.

Beskedet fick aktiekursen att rasa på måndagsmorgonen.

"Marknaden har utvecklat sig på ett sätt och i en hastighet som möjligen varit svår att förutse och påverkar alla aktörer på den svenska marknaden. För Global Gaming med en majoritet av sina intäkter från Sverige blir effekten extra tydlig", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Bolaget uppger vidare att det åtgärdsprogram som kommunicerades i bokslutskommunikén fortsätter och intensifieras under innevarande kvartal. Effekten har börjat skönjas men kommer på allvar att synas först under andra halvåret, konstaterar bolaget.

När det gäller det slopade utdelningsförslaget skriver Global Gaming följande: "Styrelsen ser att en stark kassa kommer innebära stora möjligheter att vara aktiv i det fortsatta arbetet med att bygga bolagets långsiktiga affär, både i Sverige samt i andra länder, och att likvida medel möjliggör för verksamheten att snabbare ställa om till de nya förutsättningarna. Den tidigare kommunicerade utdelningspolicyn ligger oförändrat fast för kommande år."

Global Gamings aktie har sedan toppen i december kring 40 kronor rasat med cirka 60 procent. I fredags stängde aktien vid 15,78 kronor.

På måndagsmorgonen rasade aktiekursen med cirka 40 procent.

Läs mer