Sofie Lundström lämnar Toborrow – "Ska fokusera på andra engagemang"

Toborrow fintech
Sofie Lundström lämnar Toborrow – "Ska fokusera på andra engagemang"

Sofie Lundström. Foto: Press

Towe Boström

Reporter

Toborrows medgrundare vill starta ett nytt bolag.

Sofie Lundström är medgrundare till fintechbolaget Toborrow, som hjälper små- och medelstora företag att få lån från privatpersoner och andra företag.

I höstas klev Sofie Lundström ned från vd-posten och meddelade att hon, i styrelserollen, skulle fokusera på strategiska frågor. 

Nu står det klart att hon lämnat allt operativt arbete i Toborrow. Handlingar från Bolagsverket visar att hon nyligen lämnade styrelsen. 

Sofie Lundström befinner sig i skidbacken när vi får tag på henne. Hon är sedan årsskiftet baserad i Åre där hon deltagit i startupkontoret Gomorron Östersunds satsning Jämtland calling

Hon beskriver resan med Toborrow som fantastisk, men säger att det är rätt tid att lämna. 

”Jag har valt att gå ur styrelsen för att fokusera på andra engagemang. Det är inget som är klart än, jag återkommer när jag kan berätta mer”, säger Sofie Lundström. 

Det här innebär att hon lämnar allt operativt arbete i Toborrow men behåller sitt ägande. Hur mycket Sofie Lundström äger i dagsläget är inget hon vill uppge.  

Vi har återkommande rapporterat om oroligheterna i fintechbolaget. Det har handlat om problem med tillstånd, svårt att få fart på omsättningen och ägare som fått stoppa in mer pengar. Det har även stuvats om en del på ledningsnivå. 

Det har varit lite turbulent, ligger det oenighet bakom beslutet? 

”Nej, det är mer att jag vill fokusera på vad jag ska göra härnäst”, säger Sofie Lundström. 

Kan det bli aktuellt att starta ett nytt bolag? 

”Absolut, jag älskar entreprenörskap och att driva och bygga bolag. Det kommer jag definitivt att göra”. 

Läs fler artiklar
LÄS MER