Fundedbyme ska samarbeta med E-aktiebok om digitala ägarlistor

FundedByMe Crowdfunding Eaktiebok
Fundedbyme ska samarbeta med E-aktiebok om digitala ägarlistor

F.v. Mikael Renck, vd E-aktiebok, Lena Flykt-Rosén, partnerskapansvarig på Fundedbyme.

Jonas de Lange

Reporter

Nu inleder startupen E-aktiebok ett samarbete med Fundedbyme för att ta hand om aktieböckerna åt plattformens crowdfundade bolag.

E-aktiebok levererar en plattform som bland annat hanterar olika typer av formalia åt bolag. Den har fått sitt namn genom att den kan skapa just en digital aktiebok, alltså lista över ägare.

“Efter att man har genomfört en investeringsrunda genom crowdfunding sitter man ofta med en rad nya ägare. Då vill vi vara där och förenkla processen med att uppdatera alla dokument och vara en plattform för investerarrelationer”, säger Mikael Renck, vd och grundare på E-aktiebok.

Samarbetet fungerar i korthet så att Fundedbyme rekommenderar bolagen som använder deras tjänst att även använda sig av E-aktieboks tjänst. Vi har tidigare skrivit om att Fundedbyme har inlett samarbeten på investerarsidan. Men det nya nu är att E-aktiebok riktar sig mot bolag som just har blivit klara med en crowdfundingrunda.

“Våra bolag behöver en digital lösning för att få in alla nya aktieägare. Då passar E-aktiebok perfekt för oss. Vi försöker hela tiden knyta till oss aktörer som kan hjälpa våra bolag ”, säger Lena Flykt-Rosén partnerskapansvarig på Fundedbyme.

Med tjänsten kan bolagen förutom att uppdatera sin aktiebok utan juristhjälp, även skapa ett forum för sina investerar eller skapa en sorts interna pressmeddelanden som går ut till investerarna.

Exakt vad det samarbetet innebär för de två bolagen är inte helt klart. Förutom att de kompletterar sina tjänster med varandra.

“För oss är det dels synlighet, det är viktigt för alla startups. Vad det blir rent ekonomiskt kan jag inte kommentera men vi räknar med att öka antalet användare med 10-15 procent”, säger Mikael Renck.

I dag presenteras ungefär 10 nya crowdfundingkampanjer i veckan på Fundedbymes plattform.

Läs fler artiklar
LÄS MER