Sök

Backas av tunga investerare – nu siktar Coala Life på börsen

Coala LifeHälsaBörs

Coala-teamet med Philip Siberg till vänster. Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT / Press.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Coala Life har siktet inställt på Stockholmsbörsen.

Svenska Coala Life har utvecklat en hjärtmonitor som hjälper dig att hålla koll på hur ditt hjärta slår. Lösningen håller dig uppmärksam på avvikelser och du kan även välja att dela din information med vården.

Investerarna har inte varit sena att hugga på idén och Coala Life har tagit in över hundra miljoner kronor i flera rundor. Bland investerarna hittar vi bland annat riskkapitalbolaget 20 North Street, Elektas styrelseordförande Laurent Leksell och Industrivärdens tidigare vd Anders Nyrén

Tidigare i år öppnades sig även en viktig marknad med stor potential när den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA godkände Coalas hjärtmonitor på marknaden.

Nu smider bolaget nya planer. Färska handlingar från Bolagsverket visar att Coala Life beslutat sig för att bli ett publikt aktiebolag. Något som brukar vara ett tecken på att ett bolag siktar mot börsen. 

Coala Lifes vd Philip Siberg bekräftar planerna och säger att målsättning är en notering på Stockholmsbörsen inom två år. Han förklarar att bolaget valde att bli publikt på årsstämman under förra veckan. 

”Som ett led i att kunna noteras inom de närmsta två åren och på vägen kunna resa institutionellt kapital”, säger Philip Siberg. 

”När man ska ta in professionella investerare så vill man att det ska vara publikt”, fortsätter Philip Siberg. 

I februari flaggade Coala Life för att de planerar att genomföra en större kapitalrunda inom kort. Det är dock inget Philip Siberg vill berätta om i nuläget. 

Planen är att komma igång på den amerikanska marknaden mot senvåren eller sommaren.

Läs mer