Sök

Vd lämnar Hunkydory efter bara 3 månader – nu ligger sajten ner

Hunkydorye-handelMode och skönhet

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Krisen tycks bli allt värre i modebolaget.

I slutet av 2017 försattes klädbolaget Hunkydory i konkurs på egen begäran efter att grundarna Christopher och Ulrika Bjercke inte trodde att de kunde ta sig ur den likvidetskris som bolaget var i. 

Planen var då att Hunkydorys varumärke skulle fortsätta leva men att butikerna skulle slå igen. Varumärket låg nämligen inte i det konkursade bolaget utan i moderbolaget.

"Hunky Dory kommer att fortsätta satsa på sin e-handel – det kommer en ny plattform till hösten," sa Christopher Bjerke till sajten e-handel.se vid tillfället.

Men sedan en dryg vecka ligger bolagets sajt nere och det går inte att handla något. Dessutom har bolagets aktivitet på Facebook och Instagram helt stannat av – den senaste posten las upp i slutet av februari.

Samtidigt har Hunkydorys nytillträdda vd Maria Lundtang avgått. Hon hann bara sitta på sin post i tre månader, skriver sajten Habit.

Hon säger till Habit att hon inte vill kommentera varför hon lämnade. Inte heller Bruk finance, ett Helsingforsbaserat investmentbolag som numera äger Hunkydory, vill kommentera.

Bruk finances vd säger i ett mejl till Habit att det kommer att släppas ett pressmeddelande om bolagets framtid i april eller maj.

Läs mer