Sök

Genombrottsorder för Flic - säljer bakisknapp till pizzajätte

FlicShortcut Labs

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

”Det handlar om hundratusentals knappar”, säger Pranav Kosuri, marknadschef och medgrundare på Shortcut Labs.

Grundarna bakom Shortcut Labs fick en raketstart på sin entreprenörsresa hösten 2014 när de på två månader drog in över 7 miljoner kronor genom en crowdfundingkampanj för sin smarta knapp Flic.

Med hjälp av Flic kan användaren skapa genvägar till de vanligaste funktionerna i sin mobiltelefon. Det kan till exempel handla om att tända lamporna hemma, fungera som kamerautlösare eller som avknapp för väckarklockan. Rakt uttryckt: Det är en knapp som göra lite vad som helst.

Crowdfundingkampanjen innebar att Shortcut Labs i ett slag fick beställningar på 60 000 Flic-knappar. I konsumentledet kostar knappen 34 dollar.

Nu har Shortcut Labs fått en megaorder direkt från pizzajätten Dominos.

”Vi kallar den internt för en bakisknapp. Med ett knapptryck kan du beställa din favoritpizza. I första läget är det utvalda personer som får möjligheten att testa men under nästa år lanseras den brett i England och Norge”, säger Pranav Kosuri.

Pizza-kedjan Domino har flera miljoner kunder och enligt Pranav Kosuri handlar det om en klart större order än den som bolaget fick via sin Crowdfundingkampanj.

”Det här är den klart största ordern som vi landat. Det handlar om hundratusentals knappar”, säger Pranav Kosuri.

Shortcut Labs har idag 22 personer anställda.

”Vi har fått en otrolig respons från både konsumenter och stora bolag. Utmaningen nu är att kunna växa så snabbt som vi gör just nu. Vi är redan helt slutsålda inför jul”, säger Pranav Kosuri.

Shortcut Labs gjorde i början av året en finansieringsrunda på runt 10 miljoner kronor då riskkapitalbolagen Permak Invest och Raxor Capital kom in som ägare. Nu lutar det åt att bolaget gör en större runda under nästa år.

”Inga beslut är fattade men vi diskuterar frågan och det kan mycket väl bli så”, säger Pranav Kosuri.

Läs mer