Avanza använder Tink – förenklar flytten av värdepapper

Tink Avanza fintech
Avanza använder Tink – förenklar flytten av värdepapper

Avanzas vd Rikard Josefson, Tink-grundarna Daniel Kjellén och Fredrik Hedberg. Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Fler tjänster som använder tekniken är att vänta.

Avanza inleder ett samarbete med fintech-bolaget Tink, som ska göra det enklare att flytta värdepapper från banker över till den digitala sparplattformen. Tekniken används för att hämta den information som krävs från banken för att flytta kundens värdepapper, vilket ska underlätta för de som vill flytta över sitt sparande till Avanza.

“Det här är i min mening den första tjänsten som på riktigt skapar kundnytta genom open banking. Vi vet att många av våra kunder har fonder och värdepapper hos andra banker och att de upplevt det krångligt att flytta dessa”, säger Rikard Josefson, vd på Avanza i ett pressmeddelande.

Funktionen har rullats ut till Avanzas kunder och bolaget säger att tjänsten också förenklar för de som vill bli nya kunder. Man utlovar också att fler tjänster som bygger på Tinks teknik ska komma i framtiden.

“Tink och Avanza har mycket gemensamt, bland annat en önskan att kunder enkelt ska kunna välja den bankprodukt som passar dem bäst, i den bank de önskar. Det känns därför helt självklart att vi ska samarbeta för att nå dit”, säger Daniel Kjellén, VD och medgrundare på Tink i pressmeddelandet.

Läs fler artiklar
LÄS MER