Bonnesen efter avskedet: "Något man överhuvudtaget inte kan föreställa sig"

Swedbank fintech
Bonnesen efter avskedet: "Något man överhuvudtaget inte kan föreställa sig"

Swedbanks vd Birgitte Bonnesen. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

Direkt / Breakit

Förre Swedbank-vd:n berättar.

Swedbanks sparkade vd Birgitte Bonnesen hoppas att hennes avgång ska mildra pressen på banken.

Det säger hon i en intervju med den danska finanssajten Finans.dk.

"Banken har varit under en enorm press de senaste sex, sju veckorna och jag att hoppas att delar av pressen på banken försvinner i och med att jag nu avgått. Så att man kan fokusera på att hantera saken. Det har utvecklats till att man har tittat på mig som person", säger hon till Finans.dk.

På frågan om hon har gjort några fel svarar hon att Swedbank alltid har varit en bank som arbetat för att göra det rätta och alltid försökt genomföra förbättringar på områden med svagheter.

Av intervjun framgår även att hon blivit ombedd att inte längre svara på frågor om varför hon i höstas deklarerade att det inte fanns några penningtvättsproblem i Swedbank. Hon tycker inte man kan jämställa Swedbank och Danske Bank i Estland.

"Jag försöker landa i det, det som har skett. Jag har inte i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig att min mer än 30 år långa karriär i banken skulle sluta på det här sättet. Det senaste sex, sju veckorna har varit något man överhuvudtaget inte kan föreställa sig", säger hon också i intervjun med Finans.dk.

Läs fler artiklar
LÄS MER