Hon blir ny drottning på Tidningskungen - "helt rätt"

Breakit - Hon blir ny drottning på Tidningskungen - "helt rätt"

Foto: Pressbild

Jonas de Lange

Reporter

Cecilie Moxheim blir ny vd på Mediafy AB som äger varumärket Tidningskungen.

Mediafy ägs av Bonnier och ligger bakom flera e-handelssajter för tidsskrifter i Norden, bland annat Tidningskungen. Cecilie Moxheim har haft olika positioner inom bolaget de senaste fem åren och tar nu alltså över rollen som vd.

"Tidskrifts- och mediabranschen ändras i en allt snabbare takt, detta gör att vi också måste utvecklas snabbare och testa många nya försäljningskanaler för att fortsatt vara en attraktiv partner till förlagen. Till detta uppdrag är Cecilie helt rätt person", säger Ola Degerfors som nu slutar som vd och i stället blir styrelseordförande i bolaget.

Bolaget säljer prenumerationer på papperstidningar. Med tanke på att allt fler flyttar sin läsning till digitala plattformar är det inget lätt uppdrag Cecilie Moxheim ger sig in på.

"Jag har skaffat mig en bred erfarenhet inom Mediafy/Tidningskungen på både svensk och nordisk nivå. Detta sammantaget med mina erfarenheter av Bonnierkoncernen i stort gör att jag känner mig redo för detta ansvarsfulla uppdrag", säger Cecilie Moxheim.

Förra året omsatte Mediafy 53 miljoner kronor och gjorde en vinst på nästan 15 miljoner kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER