Sök

Netflix-utmanare, kreditkort och nyhetstjänst – här är allt nytt Apple presenterade i natt

Apple

Foto: TT

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Apple lanserade ett flertal nya tjänster på måndagskvällen under sitt "Showtime"-event på huvudkontoret i Kalifornien – däribland en tidigare utannonserad streamingtjänst.

Genom den nya streamingtjänsten, Apple TV+, som kommer att finnas tillgänglig genom Apples tv-app i maj, kommer användare kunna se innehåll från kanalerna HBO, Showtime, Epix och Starz.

Utöver Apple TV+ har teknikjätten även introducerat en nyhetstjänst, ett kreditkort och en speltjänst kallad Apple Arcade.

Nyheterstjänsten kommer att heta Apple News Plus (Apple News+), och kommer att släppas i den senaste versionen av IOS. Tanken är att Apple-kunderna ska betala 9,99 dollar i månaden, och i utbyte få tillgång till en lång rad tidningar och magasin, bland annat Los Angeles Times, Wall Street Journal och National Geographic.

Kreditkortet är i sin tur ett avgiftsfritt betalkort, som inledningsvis endast släpps i USA.

Streamingtjänsten, som är tänkt att bli en stor konkurrent till Netflix, verkade dock inte imponera på investerare då Apples aktie backade 1,8 procent på måndagskvällen, medan Netflix-aktien steg något.

Läs mer