Sök

Gina Tricot lanserar sparprogram – 30 tjänster ryker i Sverige

e-handel

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Nya neddragningar i spåren av e-handelns segertåg.

I förra veckan var det Kappahl som stängde 20 butiker – den här veckan är det den svenska klädkedjan Gina Tricot som tvingas dra ned.

Nu drar kedjan igång ett sparprogram för att anpassa organisationen till nya konsumentbeteenden. 30 tjänster ska bort och färre timmar tilldelas butikspersonalen, skriver man i ett pressmeddelande.

Bolaget ska spara 200 miljoner kronor genom att minska kostnaderna fram till år 2020. En rad åtgärder planeras för att optimera butiksexponering, logistikhantering och effektivisera organisationen, bland annat genom personalneddragningar.

I Sverige varslas 30 tjänster och de berör framförallt huvudkontoret i Borås. Utöver det påverkas butikspersonalen på Gina Tricots marknader genom att färre timmar tilldelas för att dra ner på kostnaderna.

"Hela modebranschen står inför stora utmaningar och tvingas ställa om snabbt. De senaste åren har vi ställt om stora delar av verksamheten och gjort stora framsteg digitalt samtidigt som vi optimerat våra butiker. Men vi kan inte luta oss tillbaka, utan framöver måste vi fortsätta att både gasa och bromsa samtidigt för att möta förändringarna på marknaden", säger Gina Tricots vd Magnus Månsson i pressmeddelandet.

Gina Tricot har totalt 1 860 medarbetare i sex länder.

Läs mer