Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Historiskt – Pewdiepie petad från Youtube-tronen

Felix "Pewdiepie" Kjellberg

Svenske världsstjärnan inte störst i Youtube-världen längre.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Vi har skrivit flera gånger om kampen mellan Pewdiepie, eller Felix Kjellberg som han egentligen heter, och den indiska Youtube-kanalen T-series. Svensken har länge drivit den största kanalen där han charmat världen med skruvad humor och spelande. 

I kampen om att behålla förstaplatsen har svensken fått stöd av bland annat Tesla-grundaren Elon Musk, och under finalen i amerikansk fotboll, Super Bowl, kuppades en reklam för honom in framför miljoner amerikanska tv-tittare. Dessutom fick han hjälp av hackare som lyckades få 50.000 skrivare att printa ut uppmaningar till att börja prenumerera på hans kanal.

Men nu har han petats från tronen. Under natten mot torsdagen passerade nämligen T-series Pewdiepie och är nu den nya ledaren i Youtube-världen. När den här texten skrivs ligger T-series på 90,482 miljoner prenumeranter, motsvarande siffra för Pewdiepie är 90,465 miljoner. 

Den indiska musikkanalen T-series tog klivet till Youtube 2006, och i dag är T-series enligt egen uppgift Indiens största musik- och filmbolag. Med sina artister och filmer fyller man Indiens Bollywood-scen med innehåll.

Vem som är störst på Youtube pendlar dock lite fram och tillbaka – här kan du följa kampen.

 

Läs mer