Svenska hörlurstillverkaren slukar tysk e-handlare

Jays e-handel
Svenska hörlurstillverkaren slukar tysk e-handlare

Henrik Andersson, vd för Jays. Foto: Press

Direkt / Breakit

Hörlurstillverkaren Jays köper det tyska e-handelsbolaget Kavaj.

Det börsnoterade bolaget Jays grundades redan 2006 av Jens Nylander som sedan dess lämnat bolaget och idag driver startupen Automile.Hösten 2017 bytte bolaget vd och Henrik Andersson klev in som vd för att vässa strategin framåt.

En del av planen var att köpa upp andra bolag.  Nu står det klart att Jays förvärvar den tyska e-handlaren Kavaj. Det är ett bolag som designar och marknadsför ett nischat sortiment för bland annat smartphones, tablets och smart watches, i främst skinn, för Apples produkter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kavaj har en försäljningsprognos för 2019 på cirka 20 miljoner kronor med en positiv ebitda-marginal. Bolaget kommer att integreras i Jays verksamhet från och med andra kvartalet 2019, och bolagets onlinestrategi via framför allt Amazon kommer successivt att användas även för Jays övriga varumärken Jays Headphones, Krusell, Pagalli, Walk on Water och Clint Digital.

Jays erlägger 55 procent av betalningen i form av Jays aktier (genom apportemission), samt 45 procent kontant betalning vid tillträde. Totalt betalar Jays cirka 9,0 miljoner kronor i initial köpeskilling, samt tilläggsköpeskilling om 30 procent respektive 20 procent av ebitda-resultatet för Kavaj under åren 2019 respektive 2020.

"Förvärvet förstärker Jay Groups satsning inom B2C-området genom en ökad online-försäljning via Amazon samt andra marknadsplatser online", skriver Jays i ett pressmeddelande.

Läs fler artiklar
LÄS MER