Myspace raderade 12 år av musik och foton

Myspace Musik
Myspace raderade 12 år av musik och foton

Foto: Istockphoto

Tobias Blixt

Reporter

Försvann i samband med ett serverbyte.

En gång i tiden var Myspace det hetaste sociala mediet, framförallt för alla som sysslade med någon form av musik. Sajten användes under några år flitigt av artister för att dela med sig av nya låtar till sin publik.

Nu är en stor del av den musik, bilder och videoklipp som lagrats på Myspace borta för alltid. Det rapporterar BBC.

Myspaces själva skriver i ett uttalande att innehåll som har laddats upp för mer än tre år sedan inte längre är tillgängligt. Vilket alltså påverkar material som funnits på sajten mellan 2003 och 2015.

"Som ett resultat av ett serverbyte kan eventuella foton, videoklipp och ljudfiler du laddat upp för mer än tre år sedan inte längre vara tillgängliga på Myspace”, skriver företaget.

Andy Baio, techreporter och tidigare teknikchef på Kickstarter, skriver på Twitter att det kan röra sig om cirka 50 miljoner ljudfiler från 14 miljoner artister som har gått förlorad i samband med serverbytet.

Problemet ska ha uppmärksammats för ungefär ett år sedan, men det är först nu som Myspace själva har gått ut och berättat om anledningen till att innehållet inte längre går att komma åt.

Myspace grundades 2003 och var enligt BBC den mest besökta hemsidan i USA under 2006. Specific Media köpte Myspace för 35 miljoner dollar 2011.

Läs fler artiklar
LÄS MER