Zuckerbergs nya strategi – får tummen ner av analytiker

Facebook
Zuckerbergs nya strategi – får tummen ner av analytiker

Mark Zuckerberg. Foto: AP Photo/Andrew Harnik

Direkt / Breakit

Facebook-grundaren, ordföranden och vd:n Mark Zuckerbergs strategi att gå mot att göra plattformen till mer fokuserad på krypterad privat kommunikation får tummen ner av flera analytiker.

Det rapporterar Bloomberg.

Bank of America Merrill Lynchs analytiker menar att draget "bidrar med osäkerhet" medan det tidigare Facebook-positiva analyshuset Needham sänker rekommendationen till behåll från köp.

Aktien föll drygt 3 procent i Wall Streets öppningshandel på måndagen. Totalt var aktien då ned över 7 procent sedan Mark Zuckerberg i förra veckan aviserade strategiförändringen, som sker i kölvattnet av ett flertal skandaler rörande bolagets hantering av användardata.

I förra veckan avgick också produktchefen Chris Cox och en högt uppsatt chef i dotterbolaget Whatsapp, något som har påverkat negativt, enligt Needham.

Facebook har också kritiserats i veckan som gick rörande ett större teknikproblem som gjorde att plattformar och appar var ur drift i flera delar av världen. Dessutom sändes hela terrorskjutningen i Nya Zeeland live från den högerextrema gärningsmannens profil på plattformen. Det är ett faktum som Needhams analytiker menar har skadat Facebooks varumärke.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER