Spelutvecklaren Star Stable tar karaktärerna in i e-handelsvärlden

Star Stable

Fredric Gunnarson, vd för Star Stable. Längst till höger, den popuära kudden.

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

Hästarna i det populära svenska spelet Star Stable kommer snart att finnas på både kuddar och tröjor. På fredagen öppnar spelutvecklaren nämligen en webbshop.

Svenska Star Stable har blivit en världssuccé med över sex miljoner användare. Onlinespelet utgörs av en stor 3D-värld där spelarna kan ge sig ut på en ridtur tillsammans, utföra en mängd äventyrliga uppdrag och umgås.

Men intresset bland spelarna sträcker sig utanför själva spelplattformen. Förra året lade spelbolaget exempelvis ut en bild på Instagram från kontoret som föreställde en Star Stable-kudde. Posten fick direkt stora reaktioner från hängivna fans.

“När vi har varit på mässor iförda hoodies så har vi nästan fått gå hem utan tröja för intresset har varit så stort", säger Fredric Gunnarson, vd för Star Stable.

Det har fått spelbolaget att inleda en satsning på att nu börja sälja prylar och accessoarer. På fredagen har e-handeln premiär på tio olika språk. Förutom den berömda kudden kan man köpa hoodies, pikétröjor och t-shirts.

“Vi designar just nu fler Star Stable-inspirerade accessoarer som kommer att släppas innan årets slut. Många spelare är stora fans, och att ha på sig Star Stable-prylar blir ett sätt att känna samhörighet och hålla ihop", Fredric Gunnarson.

Förra året flerfaldigades omsättningen till 54 miljoner kronor. Tidigare i år gick finansmannen Claes-Henrik Julander, känd för att ha grundat Pan Capital, in med riskkapital hästspelsbolaget.

“Ambitionen för i år har varit att dubbla omsättniingen. Jag tror inte att vi når riktigt fram till det, men nästan,” säger Fredric Gunnarsson.

Läs mer