Efter avhoppet från Kinnevik – nu ska Cristina Stenbeck bekämpa diabetes

Kinnevik Hälsa
Efter avhoppet från Kinnevik – nu ska Cristina Stenbeck bekämpa diabetes

Cristina Stenbeck. FOTO: JONAS EKSTRÖMER / TT

Johanna Ekström

Reporter

Kampen mot typ 1-diabetes blir en av Cristina Stenbecks större satsningar när hon kliver av Kinneviks styrelse i maj.

I januari kom beskedet att Cristina Stenbeck hoppar av Kinneviks styrelse efter 16 år. I en intervju med Di efter avgången sade Stenbeck att det var dags för ett nytt kapitel.

“Det har tagit två decennier att komma hit. Jag gjorde entré när jag var 19 år och när jag var 24 år fick jag ett jobb jag inte sökt och sedan har jag hållit i alla förändringar sedan dess för att komma till en punkt med rätt strategi och där är vi nu”, sa hon då. 

Nu avslöjar hon på sin Instagram vad hon delvis ska ägna sig åt istället, skriver Expressen.

Hon kommer fokusera på att bekämpa typ 1-diabetes.

Hennes bror Max Stenbeck avled 2015 till följd av komplikationer av sin typ 1-diabetes. Han var fram till sin död, tillsammans med Cristina Stenbeck, huvudägare i Kinnevik via holdingbolaget Verdere.

Exakt hur satsningen ser ut framgår inte, men den går ut på att hjälpa forskarna att hitta ett mer effektivt botemedel mot sjukdomen.

”Det är 4 år sedan den här veckan som Max fruktansvärt nog dog. Efter att ha klivit av min styrelseroll i maj vänder vi vår uppmärksamhet mot flera meningsfulla entreprenörsprojekt, varav det största kommer vara fokuserat på hans minne – kampen mot diabetes".

”Allt jag kan säga är se upp diabetes typ 1; vi kommer slå till mot dig med förnyad energi, mycket kapital och med nya vänner som delar vår långsiktighet, energi och passion! I slutändan kommer det vara helt i linje med Max karaktär och hans önskningar.”, skriver Cristina Stenbeck enligt Expressen.

2017 instiftade Cristina Stenbeck The Maximus Prize som syftar till att belöna och uppmärksamma personer som arbetar för att hjälpa personer som drabbats av diabetes.

Läs fler artiklar
LÄS MER