Jaktappen The Great Wild byter spår – produkten höll inte

The Great Wild Appar Sociala nätverk
Jaktappen The Great Wild byter spår – produkten höll inte

Johan Lund. Foto: Press/TT

Caroline Englund

Reporter

Idén bakom den jaktappen The Great Wild, som har en rad kända svenskar som delägare, har skrotats.
“Produkten höll inte”, säger styrelseordförande Johan Lund till Breakit.

The Great Wild har beskrivits som ett Airbnb för jägare. Tanken med appen var att göra det möjligt för markägare hyra ut sina jaktmarker till andra via mobilen.

Bolaget, som till största delen ägs av Frontoffice, har lockat till sig flera kända namn som investerare och varumärkesambassadörer, däribland MMA-stjärnan Alexander “The Mauler” Gustafsson, skidåkaren Jens Byggmark , jaktprofilen Natasha Illum Berg och artisten Måns Zelmerlöw. Bolaget har också flaggat för både börsnotering och en lansering i USA.

Men i höstas började problem torna upp sig. Listningen sköts fram och en ny vd tillsattes.

“Produkten höll helt enkelt inte. Det var inte tillräckligt många markägare som ville hyra ut sin mark”, säger styrelseordförande Johan Lund till Breakit.

Han förklarar att bolaget sedan dess har tänkt om och bytt spår. Dotterbolaget som startades i USA har lagts ner och appen har bytt inriktning och ska nu fungera som ett socialt forum med fokus på Norden.

“När vi märkte att det ursprungliga idén inte höll såg vi att vi satt med en stor marknadsföringsplattform. Vår plan nu är att förvärva starka varumärken inom jakt och outdoor som vi kan marknadsföra och sälja till vår målgrupp””

Under hösten har bolaget därför köpt Huntland, ett bössmakeri som innehar generalagenturen för kulvapnet Stasser och e-handelsplattformen Jakto AB.

Enligt Johan Lund avslutas just nu ett tredje förvärv men vad det handlar om vill han inte avslöja.

Hur reagerade investerarna när det kom fram att er ursprungliga produkt inte höll?

“Det var blandade reaktioner. En del hade hoppats på ett Airbnb för jakt och andra ser det här som en möjlighet för bolaget att snabbare bli lönsamt. Vi har definitivt kvar våra aktieägare och kommer att få fler under hösten och sommaren”

Vad har ni lärt er av det här?

“Man måste våga satsa. Vi är entreprenörer. Det viktiga är att inte ge upp utan att göra om och göra rätt.”

Planen framåt är att fortsätta investera och att vända förlust resultatet till vinst. Och planerna på börsnotering har inte övergetts. Enligt Johan Lund ska det kunna ske redan under 2019.

The Great Wild omsatte 2 miljoner och gjorde en förlust på 6,8 miljoner 2017. 

Läs fler artiklar
LÄS MER