Soundtrack your brand rekryterar Izettles PR-chef Sven Grundberg

Soundtrack your brand rekryterar Izettles PR-chef Sven Grundberg

Från vänster: Sven Grundberg, Andreas Liffgarden (medgrundare Soundtrack your brand) och Ola Sars (medgrundare Soundtrack your brand). Foto: Press

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Den tidigare Wall Street Journal-reportern går från Izettle till musikföretaget som ligger bakom Spotify Business.

Sven Grundberg rekryterades till betalbolaget Izettle för drygt ett år sedan. Innan dess var han Sverige-korrespondent för den amerikanska affärstidningen Wall Street Journal.

Nu lämnar han alltså Izettle för Soundtrack your brand, där hans formella titel blir VP of corporate communication.

“Det var ett erbjudande jag inte kunna tacka nej till. Jag får en möjlighet att hänga på ett bolag som är ungt, yngre än izettle, och inte har kommit lika långt i sin resa. Det känns väldigt tilltalande. Rollen i sig blir lite mer strategisk i och med att bolaget är mindre med färre funktioner i ledningen”, säger Sven Grundberg.

Han säger att Soundtrack your brands produkt, Spotify Business, också är tilltalande eftersom musikmarknaden för företag än så länge inte har kommit särskilt långt i sin digitalisering.

Därmed finns det mycket potential kvar, säger Sven Grundberg.

“Men jag vill också säga att det här var ett svårt beslut att ta. Jag är fortsatt väldigt imponerad av vad Izettle har åstadkommit. Det är ju ett av de två-tre mest betydelsefulla nya företagen i Sverige. Jag är fortsatt ett fan av Izettle och det är no hard feelings mellan oss”, säger han.

Soundtrack your brands medgrundare Ola Sars säger att Sven Grundberg har en kompetens som inte växer på träd i Sverige.

“Vi blev rekommenderade att ta kontakt med Sven av en god extern kontakt och kemin fanns där direkt när vi träffades. Det är svårt att hitta någon i lilla Sverige med den typen av internationell erfarenhet som har jobbat med B2B (företagstjänster). Sven har en unik kompetens”, säger Ola Sars.

Tidigare i år rekryterade Soundtrack your brand Izettles säljchef Hannah Meiton. Det är alltså andra gången på kort tid som musikföretaget rekryterar en av betalbolagets chefer.

“Vår avsikt är så klart inte att skapa problem för andra startups i Sverige, tvärtom tycker jag att vi ska hjälpa varandra. Sedan är det alltid upp till individen vad som driver henom. Vi kommer säkert komma in i en fas där folk blir rekryterade från Soundtrack your brand. Det är något man får leva med”, säger Ola Sars.

Läs fler artiklar
LÄS MER