Den här duon vill ge dig 15.000 kronor i hittelön för din VR-idé

Imrsv VR Inkubatorer
Den här duon vill ge dig 15.000 kronor i hittelön för din VR-idé

Fv: Ziad Sawalha och Johan Hagegård, som ligger bakom den nya inkubatorn. Foto: Pressbild.

Jonas de Lange

Reporter

Företaget Imrsv startar en idéinkubator för att hitta duktiga människor inom VR-industrin.

Johan Hagegård, medgrundare av det nya bolaget Imrsv (uttalas som det engelska ordet immersive), är väldigt hemlighetsfull när det gäller hans egen affärsmodell.

Inkubatorn är nämligen delvis ett medel för att rekrytera personal - till en startup som han inte vill avslöja exakt vad den ska göra.

“Det är väldigt mycket som händer inom VR nu. Det är bara att gå på ett VR-meetup här i Stockholm så ser man hur det kokar. Men det är svårt för unga bolag att hitta bra utvecklare. Vi vill ge folk möjligheten att utveckla sina idéer samtidigt som vi kan knyta kontakter”, säger Johan Hagegård.

Han har grundat bolaget tillsammans med Ziad Sawalha och båda har lång erfarenhet från teknikbranschen, Johan Hagegård från marknadsföringssidan och Ziad Sawalha som programmerare.

De tror att utvecklingen inom VR nu går så snabbt att en startup i segmentet måste kunna fokusera på flera affärsidéer samtidigt.

“Man måste skapa ett helt annat klimat för idéer. Om vi kastar upp tio produkter är det kanske en av dem som kommer till marknaden tillslut. Man måste vara beredd på att göra sig av med det som inte funkar blixtsnabbt och ha ett konstant inflöde av nya idéer”, säger Johan Hagegård.

I brist på bättre ord kallar de sitt nya projekt för en inkubator. Vem som helst kan komma och lämna en idé som har med VR att göra, liten eller stor, och om de två grundarna gillar idén får man cash i handen för att jobba vidare med den Men det är fråga om små summor, runt 15.000 kronor.

“Blir det för stora idéer blir det mycket som en vanlig inkubator och det är inte riktigt tanken. Det ska gå snabbt här”, säger Johan Hagegård.

Läs mer

Resolution Games tar in 216 miljoner – Qualcomm och Bitkraft investerar

Svenska Resolution Games har dubblat personalen: “Satsar stenhårt nu”

Fast Travel Games stärker kassan med 34 miljoner – “Vi har flera satsningar på gång”

Läs fler artiklar
LÄS MER