MTG-avknoppade Nent ska investera i streamingtjänster

Nent
MTG-avknoppade Nent ska investera i streamingtjänster

Jörgen Madsen Lindemann, koncernchef för MTG.Foto: TT

Finwire / Breakit

Nent tänker investera i streamingtjänster och innehållsproduktioner.

Mediebolaget Nent, Nordic Entertainment Group, håller i dag kapitalmarknadsdag och ska där berätta om bolagets strategi och satsningar på streamingtjänsten. Bolaget knoppas av från MTG senare innevarande månad och noteras separat den 28 mars.

Inför kapitalmarknadsdagen som inleds efter lunchtid meddelar bolaget planer på att investera i streamingtjänster och innehållsproduktioner. Tre områden ska prioriteras: Innehåll, produkt & teknik samt distribution.

Bolaget ska bland annat fortsätta investera i de bästa köpta filmerna och serierna, barninnehållet och sporträttigheterna. Planen är att öka investeringarna inom egna format och originalproduktioner med premiär av åtminstone 20 nya originalserier varje år och arbeta ännu mer integrerat med Nent Studios 32 produktionsbolag för att skapa fler gemensamma projekt.

Därtill ska bolaget ytterligare investera i de egna produkt-, data och teknikteamen för att vidare utveckla bolagets streamingtjänster och kundupplevelsen.

Nent har inlett ett samarbete med innehållsbolaget Kew Media Group för produktion av den internationella dramaserien Margeaux. Serien får i Norden premiär exklusivt på bolagets streamingtjänst Viaplay.

"Margeaux berättar den tragiska historien om massakern under OS i München 1972 utifrån perspektiven hos en israelisk Mossad-psykolog och den palestinska koordinatorn bakom attentatet", framgår det av beskrivningen.

Serien skrivs och produceras av Hollywood-showrunnern Adi Hasak.

Läs fler artiklar
LÄS MER