Mytaste group köper upp norska jämförelsesajter

Optimizer Invest Mytaste Group Medier
Mytaste group köper upp norska jämförelsesajter

Mytaste med avgående vd:n Andereas Friis.

Direkt / Breakit

Gör uppköp för nära 30 miljoner.

Nyligen gick Henrik Persson Ekdahl och hans Optimizer invest in som största ägare i Mytaste group.

Mytaste tjänar pengar på att slussa trafik till sajter inom bland annat mat och e-handel. Bolaget är noterat på First North och äger sajter och appar som Mytaste.se, Matklubben och Vinklubben, samt även ett flertal rabattkodssajter.

Nu står det klart att bolaget köper upp en rad norska jämförelsesajter. 

Dt rör sig om dels sajten låne-penger.com, en jämförelsetjänst för privatlån, och dels ett samarbete inom erbjudanden av privatlån, kreditkort och rabattkoder tillsammans med norska nätbaserade nyhetsmediet Nettavisen, skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Den initiala köpeskillingen uppgår till 20,75 miljoner norska kronor, varav cirka 14 miljoner norska kronor betalas kontant och resterande med nyemitterade aktier i Mytaste.

Utöver det kan en tilläggsköpeskilling kopplad till utvecklingen av tillgångarna under 12 månader utgå med maximalt 10,75 miljoner norska kronor. För att den ska bli aktuell måste tillgångarna "generera en kraftig omsättningstillväxt över 12 månader". 

Persson Ekdahl är en av grundarna bakom Catena media – börsbolaget som tjänar pengar på att slussa kunder till olika kasinosajter genom sökmotoroptimerade sajter.

Läs fler artiklar
LÄS MER