Hitta köper upp bokningssajt – för 200 miljoner kronor

Hitta.se
Hitta köper upp bokningssajt – för 200 miljoner kronor

Jon Mauno Pettersson

Redaktionschef

Nytt uppköp av Hitta.

Under 2017 sålde mediejätten Schibsted söktjänsten hitta.se till den dåvarande vd:n Alexander Hannerland, entreprenören Stefan Tocca och investeraren Henrik Persson.

Trion har sedan dess satsat hårt på att förvandla Hitta från en klassisk nummer- och adress-söksajt till en bredare marknadsplats för tjänster.

Bolaget har bland annat tagit fram en offert-tjänst samt köpt upp företaget Itsperfect, som är ett bokningssystem för skönhetsbehandlingar.

Nu rapporterar Di digital att Hitta genomfört ytterligare ett köp inom skönhetssektorn. Den här gången är det den svenska plattformen Bokadirekt som köps upp.

”Skönhet och hälsa är en av de allra mest intressanta marknaderna, med en årlig tillväxt på 10 procent även i lågkonjunktur. I sämre tider reser folk mindre och undviker att köpa en ny bil, men man unnar sig gärna en skönhetsbehandling”, säger Stefan Tocca, delägare och strategichef på hitta.se, till sajten.

Via Bokadirekts sajt kan besökare bland annat boka frisörer, massörer och naprapater. På plattformen genomförs 800 .000 bokningar varje månad, skriver Di digital.

Enligt sajten uppges Hitta betala drygt 200 miljoner kronor för bolaget.

Största ägare i Bokadirekt var vid försäljningstillfället Sjätte AP-fonden. Bland ägarna återfanns även Pelle Törnberg, med en bakgrund på Kinneviks mediebolag, miljardären Patrik Hanell samt Lars-Johan Jarnheimer, nuvarande styrelseordförande för Ikeas ägarbolag Ingka Holding. 

Skönhet och mode på nätet är hetare än någonsin – missa inte vårt event Beauty & Fashion tech, som är tillbaka den 4 april i Stockholm.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER