E-sportbolaget G-Loot tar in 230 miljoner kronor

G loot e-sport
E-sportbolaget G-Loot tar in 230 miljoner kronor

T.v: Patrik Nybladh (grundare) T.h: teamet bakom G loot. Foto: Press.

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

"Personalstyrkan kommer dubblas innan årets slut."

E-sportbolaget G-loot har byggt en plattform som låter vem som helst tävla om pengar i sina favoritspel. Varje spelare betalar en startavgift och kan sen delta i en turnering som G-loot arrangerar. Modellen är skalbar, ju fler användare som betalar en startavgift – desto större kan prissumman bli.

I januari förra året tog G-Loot med grundaren Patrik Nybladh i spetsen in 100 miljoner kronor i kapital och nu är det dags igen. 

Enligt DI Digital tar bolaget in 230 miljoner kronor och målet är att bli den största spelaren inom e-sport i Europa. 

"Det här är Europas största e–sportsinvestering, vilket är jättekul och vi tar nu det här till nästa nivå," säger Patrik Nybladh till tidningen.

Han säger att de hade pengar i kassan för att driva bolaget vidare men att kapitaltillskottet gör att de kan göra en rejäl satsning.

"Nu har vi det vi behöver för att skala upp i vår egen takt."

Bland de som har investerat i G-Loot finns Swedbank Robur genom fonderna Ny Teknik, Microcap och Fokus och den nordiska kapitalförvaltaren Norron. Dessutom ska Paradox-grundaren Fredrik Wester och THW Nordic-grundaren Lars Wingefors tidigare ha investerat i bolaget.

2017 omsatte G-Loot 18,7 miljoner kronor och gjorde en förlust på 22,7 miljoner kronor. Patrik Nybladh säger till DI Digital att omsättningen dubblades förra året och att målet för 2019 är att mångdubbla. Därför kommer man kraftigt öka personalstyrkan.

"Vi går från 40 personer till 80," säger Patrik Nybladh.

Enligt uppgifter till DI Digital värderas nu G-loot till över en miljard. 

Läs fler artiklar
LÄS MER