Flera spelbolag bland de största innehaven i Core Ny Teknik

Fond
Thq Nordic, Tencent och

Carl Armfelt och Erik Sprinchorn. Foto Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Satsar hårt på spel

I höstas lämnade förvaltarna Carl Armfelt och Erik Sprinchorn Swedbank Robur. Sedan dess har de dragit igång den nya fonden Core Ny Teknik.

Fonden har satsat hårt på spelbolag och bland de största innehaven finns THQ Nordic, Tencent och Paradox.

Av en presentation framgår åtta av de största innehaven vid inledningen av mars. Dessa är, förutom THQ Nordic, Tencent och Paradox Interactive, också Evolution Gaming, Funcom, Take-Two Interactive, Vostok New Ventures och Nemetschek Group.

THQ Nordic anses ha ett antal intressanta speltitlar på väg. Man nämner även att bolaget är entreprenöriellt drivet med en stark huvudägare. Detta i likhet med Paradox Interactive.

Ett mindre spelbolag som förekommer bland de största innehaven är norska Funcom, med titlar som Age of Conan, Conan Exiles och Mutant Year Zero. Spelbolagets fokus är på mindre speltitlar med korta utvecklingscykler.

Vad gäller teknikjätten Tencent nämner man att konglomeratet äger 40 procent av Epic Games, med titeln Fortnite bland många andra innehav. Den amerikanska speljätten Take-Two står istället bakom spelserier som Grand Theft Auto och Red Dead Redemption, och uppges ha en ökande andel digitala intäkter.

Motiveringen för Evolution Gaming, det enda bettingbolaget i listan, lyder: "Överlägset marknadsledande leverantör inom nischen live casino för online. En stark företagskultur med en vilja att ständigt förbättras".

Läs mer