Sök

Tesla stänger ner butiker – vill sänka priset på Model 3

TeslaElbilar

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Hoppas på vinst i andra kvartalet.

Tesla kommer avveckla nästan alla av sina butiker och flytta försäljningsprocessen helt och hållet till online. Det är en av åtgärderna som elbilstillverkaren aviserade i natt för att kunna sänka priset på Model 3 till 35.000 dollar.

Ett pris på 35.000 dollar för Tesla Model 3 är ett långsiktigt löfte från Tesla, som för runt tio år sedan lovade bli en tillverkare som var ett alternativ för medelklassen.

35.000 dollar är dock vad den billigaste av de sex olika modellerna av lågprisversionen kommer att kosta. Den dyraste kostar 58.000 dollar.

Enligt Teslas vd Elon Musk är prissänkningarna de sista som görs för Model 3. Vd:n ville dock inte svara på frågor om lönsamheten i Teslas prismodell, enligt Bloomberg.

De nya priserna är först aktuella i USA. I Europa väntas prissänkningen aktiveras om runt sex månader och i Asien när fordonstillverkarens fabriksbygge utanför Shanghai kan börja leverera bilar.

Vinst i första kvartalet, som tidigare varit en uttalad målsättning, är dock inte längre aktuellt.

"Men vi ser att vinst i andra kvartalet är troligt", sade Elon Musk.

Den senaste produktionssiffra som Elon Musk uppgav för totala billeveranser var intervallet 420.000-600.000 för helåret, varav 350.000-500.000 utgörs av Model 3.

Läs mer