Problem för Nikes självknytande sko – slutar knyta sig själv

Nike Internet of things skor
Problem för Nikes självknytande sko – slutar knyta sig själv

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Inte helt lyckat.

En sko som kan knyta sig helt själv – visst låter det som en dröm? Den drömmen tog Nike fasta på och lanserade en smart sko som faktiskt kan knyta sig själv. 

Men alla hoppade inte jämfota av glädje när de lyckades köpa "Nike Adapt BB" som började säljas i helgen. Den smarta sneakern går att koppla till en app så att du istället för att böja dig ner kan ta upp din telefon och få dina skosnören knutna.

Fantastiskt – om det funkar.

Och det är just det som har varit problem. Efter en uppdatering av android-appen tappade plötsligt skon kontakten med telefonen skriver The Verge. Det innebar att det inte går att knyta eller att använda skon som den är tänkt. 

 För en del användare funkade det att göra en hård omstart av skon. För andra slutade motorn helt att fungera vilket gör det omöjligt att ens använda knapparna vid skons sula.

I ett uttalande till The Verge säger Nike att de har fått isolerade rapporter om att vissa skor inte går att koppla till telefonen. De meddelar också att de jobbar på en lösning och att alla som har upplevt problem ska kontakta kundsupporten.

Problemet verkar bara ha påverkat android-användare

Läs fler artiklar
LÄS MER