Zound Industries kan säljas – utvärderar sina alternativ

Zound industriesMusik

Tommy Jacobson, styrelseordförande och storägare i Zound Industries.

Breakit

Breakit

Hörlurssuccén undersöker sina ”strategiska alternativ”.


Det svenska hörlurs- och högtalarbolaget Zound Industries – som kanske är mest känt för sina produkter under varumärket Marshall – ska utvärdera sina förutsättningar för en potentiell ägarförändring.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I praktiken innebär det att att Zound Industries styrelse vill göra det möjligt för bolagets ägare att sälja sina aktier via antingen en börsnotering, en ägarspridning eller en försäljning av bolaget.

Bolaget har utsett Carnegie Investment Bank som finansiell rådgivare i processen.

I ett meddelande till Breakit skriver Tommy Jacobson, som är styrelseordförande i Zound, att hans investmentbolag Zenith gärna blir kvar som ägare i bolaget även framöver.

”Jag hoppas vi hittar en lösning där Zenith kan kvarstå som ägare i någon form eller storlek. Jag vill gärna vara med på ytterligare en 5-årsresa. Ser inget som hindrar att Zound blir ett 10 mdr (miljarder, reds. anm) bolag.”

Laddat för börsen

Redan för ett år sedan rapporterades det att Zound Industries hade börsplaner, även då med Carnegie som rådgivare. Under förra året rasade dock en intern ägarstrid inom Zound industries. Det hela slutade med att medgrundaren Konrad Bergström fick lämna bolaget.

I oktober klarnade framtiden när Zound landade ett väldigt viktigt avtal med Marshall, som ska ha förhandlats under flera år, och sträcker sig 15 år framåt. Osäkerhet kring kontraktet har målats ut som en anledning till att en börsintroduktion dröjt.

Under 2017 omsatte Zound 1,4 miljarder kronor med en vinst på 60 miljoner kronor.

Läs mer