MTG-chefen: Jag har aldrig hört talas om någon familjefejd

MTGDreamhack

Arnd Benninghoff, vd för MTGx Ventures. Foto: Press

Olle Aronsson

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Den toppchef på mediejätten som har ansvarat för Dreamhack-förvärvet säger sig inte ha hört talas om någon konflikt mellan de tidigare ägarna Bernt Ohlén och Robert Ohlén.

På torsdagen bekräftade MTG att mediekoncernen köper datorspelsfestivalen Dreamhack för 244 miljoner kronor. Det innebär rejält klirr i kassan för storägaren Bernt Ohlén som fram tills nu har ägt 66 procent av aktierna.

Dreamhack har de senare åren genomlevt en infekterad ägarstrid. Den tidigare vd:n Robert Ohlén, son till Bernt Ohlén, anser sig vara den rättmätige ägaren till familjens aktier. Det har lett till en hård tvist mellan far och son. Läs hela den historien här.

När Breakit kommer i kontakt med MTG:s Arnd Benninghoff, vd på mediekoncernens riskkapital MTGx Ventures, säger han sig dock inte känna till konflikten.

“Vi har gjort en komplett företagsbesiktning (due diligence) innan förvärvet. Det är ingenting som har kommit upp i den processen”, säger Arnd Benninghoff.

Har ni försäkrat er om att det är Bernt Ohlén och inte sonen som äger aktierna?

“Som sagt, det här är ingenting som har kommit upp under processen. Jag har aldrig hört talas om den här konflikten tidigare”.

Den har varit ganska omskriven i medier, hur har ni missat den?

“För egen del så flyttade jag till Sverige för drygt ett år sedan och har inte följt med i svenska medier innan dess”, säger Arnd Benninghoff.

Till saken hör av Bernt Ohlén själv helt förnekar att sonen skulle ha rätt till familjens aktier. Han skriver följande i ett mejl till Breakit.

“Jag garanterade förvärvet 2006, då min son Robert inte hade de finansiella musklerna”, skriver han och beskriver sonens anklagelser som “helt felaktiga påståenden”.

Läs mer