Sök

Svenska Triwa släpper ny klocka – som du kan betala med

Triwa

Mattias Eld, vd för Fidesmo tillsammans med nya klockarmbandet Tapster. Foto: Press.

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

Triwa och techbolaget Fidesmo lanserar klockarmband med betallösningar.

Det svenska klockmärket Triwa har sedan hösten 2017 utvecklat en ny produkt ihop med techbolaget Fidesmo. Resultatet är “Tapster”, ett klockarmband du kan blippa och betala med genom att ansluta ditt Mastercard.

Ett inbyggt chip som är kopplat till Fidesmos plattform, fyller den analoga klockan med kontaktlösa tjänster.

“Tillsammans med Fidesmo har vi tagit den traditionella klockan och fyllt den med ny teknologi, utan att kompromissa med utseendet. Vi blir en av de första i världen att lansera ett klockarmband som erbjuder denna typ av betalningslösning, och vi är stolta att kunna erbjuda våra kunder framtidens betalningssätt”, säger Ludvig Scheja, medgrundare och kreativ chef på Triwa, i ett pressmeddelande.

Triwa (transforming the industry of watches) grundades 2007 av fyra vänner. Visionen var att just förändra klockindustrin genom modern design och marknadsföring samt nya försäljningskanaler.

Stjärnurmakarna blir första återförsäljare av Tapster som till en början kommer att säljas i en begränsad beta-upplaga. Klockan fungerar för kunder med kort utgivna av SEB (förutom Maestro), Eurocard och de kort som SEB Kort ger ut ihop med samarbetspartners.

“Vi ser en större och större efterfrågan på alternativ till traditionella betalningssätt. Fidesmo gör det möjligt för klockvarumärken som Triwa att möta denna efterfrågan, och vi är stolta att kunna lansera Tapster tillsammans”, säger Mattias Eld, vd och medgrundare av Fidesmo.

Fidesmo grundades för sex år sedan och är backat av 82:an Invest, som ägs av Wallenbergstiftelsen FAM och H&M:s vd Karl-Johan Persson.

Läs mer