Spelmiljardären Henrik Persson Ekdahl sågar spelbolagens tv-reklam

Catena Media spel
Spelmiljardären Henrik Persson Ekdahl sågar spelbolagens tv-reklam

Henrik Persson Ekdahl

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

"Bara du sätter på tv:n blir du irriterad"

För två veckor sedan kallade civilminister Ardalan Shekarabi till sig spelbolagen för att skärpa tonen. Ministern hade surnat till på den enorma mängd spelreklam som sköljde ut över konsumenterna och menade att det inte var förenligt med den nya lagstiftningen

Och det är inte bara ministern som har tröttnat på spelreklamen. Entreprenören och investeraren Henrik Persson Ekdahl, som själv startat en rad spelbolag, bland annat Betsafe, verkar nu också ha tröttnat.

"Bara du sätter på tv:n så blir du irriterad, det är från nio på morgonen till sent på kvällen", säger spelentreprenören till Dagens Medias podd Under 15. 

"Det finns ingen anledning till varför man skulle göra spelreklam till morgonkaffet"

Byggde upp Catena Media

Förutom att ha startat flera framgångsrika spelbolag var Henrik Persson Ekdahl tidigt med och investerade och byggde upp det numera börsnoterade affiliate-bolaget Catena Media, vars affärsidé är att slussa trafik till kasinosajter. 

"Jag tror det bästa är om regeringen reglerar vilken sorts marknadsföring du exponeras mot när du inte själv har valt den", säger Persson Ekdahl om den svenska spelmarknadsföringen.

I dag är Henrik Persson Ekdahl en aktiv startupinvesterare och via sitt investmentbolag Optimizer Invest är han delägare i 16 europeiska techbolag av varierande storlek. I portföljen återfinns allt från svenska Pensionera till större bolag som Readly, Hero Gaming och Gaming Innovation Group.

Läs fler artiklar
LÄS MER