Sök

Christofer Sundberg lämnar Avalanche efter jätteaffären

Avalanche Studios

Christofer Sundberg ska ägna sig åt Ark sport, som tillverkar prylar för extremsporten swimrun. Foto: Pressbild samt Jakob Edholm/TT.

Erik Wisterberg

Erik Wisterberg

Reporter

Christofer Sundberg har jobbat med datorspel i 25 år.
Nu behöver han en paus.

Den svenska spelstudion Avalanche köptes i fjol upp av Nordisk Film. Bolaget – grundat 2003 – värderades till 1,2 miljarder kronor i affären som var den största i Nordisk Films historia.

Nu väljer Christofer Sundberg, medgrundare och kreativ chef, att lämna Avalanche.

Det skriver Di Digital.

"Jag har hållit på med dataspel i 25 år och känner att jag behöver ta en paus. Vi gör en omorganisation, som jag har varit med och skapat. Min övergripande roll som kreativ chef delas upp på tre enheter", säger Christofer Sundberg till tidningen.

Han fick loss över en kvarts miljard kronor när livsverket såldes. Framöver ska Christofer Sundberg bland annat jobba med Ark sport, en startup som gör utrustning till sporten "swimrun" och säljer via egen webbshop.

"Det är fullt ös i Ark sport som jag är medgrundare till och som går jättebra. Det är en ny bransch för mig och första gången jag tillverkar och säljer saker som våtdräkter till swimrun-utövare", säger han till Di Digital.

Om du av en händelse inte har koll på den sporten kommer här en kort förklaring. I swimrun växlar man mellan simning och löpning – utan att stanna. Det är något av en materialsport, då både skor och våtdräkt sitter på under både simning och löpning. 

Läs mer