Norge blockerar svenska spelbolag på Malta

spelbranschen Betting Kasino
Norge blockerar svenska spelbolag på Malta

Foto: Istockphoto

Finwire / Breakit

Norge stoppar transaktioner till spelbolag.

Norska myndigheten Lotteritilsynet har förbjudit transaktioner med sex Malta-baserade spelbolag vilka man menar bedriver olaglig verksamhet i Norge.

Lotteriltilsynet har redan bett banker i landet att stoppa betalningar till och från konton som använts för att överföra bettingpengar.

Av de sex bolagen finns bland annat Betsson, Gaming Innovation och Kindred. Samtliga tre ska ha fått varningsbrev om att de bedrivit illegal verksamhet i Norge, enligt Times of Malta.

Kindred bekräftar varningsbrevet till den norska affärstidningen Dagens Naeringsliv.

”Det är inget nytt att Lotteriltilsynet försöker stoppa uttag från våra spelare. Sedan april 2017 har Lotteritilsynet försökt med detta. Det har i vissa fall lett till viss fördröjning för vissa spelare, men alla har fått och kommer givetvis att fortsätta att få sina uttag”, skriver talespersonen Rolf Sims i ett mejlsvar till DN.

Rolf Sims tillade i mejlet att Kindred verkar med en licens innanför EES och att man därmed har rätt att erbjuda sina tjänster till norrmännen och att de likaså har rätt att använda sig av företagets tjänster.


 

Läs fler artiklar
LÄS MER