Bekräftat: MTG köper Dreamhack - stärker positionen inom e-sport

MTGDreamhacke-sport

Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX

Olle Aronsson

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

MTG:s ledning bekräftar nu att mediejätten köper världens största datorspelsfestival.

Det här är den affär som vi rapporterade om i september. Sedan dess har det funnits osäkerheter kring om affären skulle gå i lås eftersom parterna har haft svårt att komma överens om priset, enligt våra källor.

Men nu är alltså avtalet klart: MTG förvärvar hela Dreamhack. Bolaget tillskrivs i affären ett företagsvärde på 244 miljoner kronor.

De största ägarna innan MTG:s förvärv är privatinvesterarna Bernt Ohlén (66 procent av aktierna) och Stefan Magnusson (13 procent).

MTG förvärvade tidigare i år 74 procent av världens största e-sportsbolag ESL för 720 miljoner kronor.

“Detta utgör ett komplement till vår tidigare investering i ESL och stärker vårt fokus på digitala spel som en av de mest sedda och snabbast växande kategorierna inom onlinevideo. Vi ser fram mot att arbeta med DreamHacks talangfulla team för att leverera denna fantastiska underhållning till en ännu större publik världen runt", säger MTG:s vd Jørgen Madsen Lindemann i en kommentar.

Den svenska mediejätten, som bland annat äger svenska TV3, är hårt pressad av tittarflykten från traditionell underhållnings-tv till nya plattformar som Netflix.

Affären med Dreamhack kan ses som ytterligare ett steg i MTG:s strategiskifte från broadcast-tv mot Youtube-klipp och e-sportstävlingar.

Läs mer